Menu
A+ A A-

Ξιφίας φούρνου με πατάτες

Μια ακόμα δοκιμασμένη συνταγή μας , επιλογή για περιόδους νηστείας και όχι μόνο…!!

 

 

Υλικά

Ενάμισι κιλό ολόφρεσκο ξιφία( ζητάμε από τον ιχθυοπώλη να τον κόψει σε φέτες)

Ανάλογες πατάτες

2 φλιτζάνια τσαγιού ελαιόλαδο

Χυμό από 1 έως 2 λεμόνια

Αλάτι , πιπέρι και ρίγανη

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε στρογγυλές φέτες , σε διπλάσιο σχεδόν πάχος από ότι τις κόβουμε για το τηγάνι . Τις βάζετε στο νερό και τις αφήνετε στην άκρη .

Κατόπιν πλένετε το ψάρι και το βάζετε σε ένα τρυπητό σουρωτήρι να στραγγίξει.

Ώσπου να στραγγίξει το ψάρι , ανάβετε το φούρνο να προθερμαίνετε στους 200 βαθμους και παίρνετε ένα βαθύ ταψί που μέσα βάζετε το ελαιόλαδο , το χυμό λεμονιού , ανάλογο αλάτι και πιπέρι πάντα κατά προτίμηση , ρίγανη τριμμένη και μισό με ένα ποτήρι κρασιού νερό .

Ρίχνετε τώρα μέσα στο ταψί της πατάτες στραγγιγμένες και τις αφήνετε …

Παίρνετε τη λαμαρίνα του φούρνου , βάζετε στη μέση σε σειρά το ψάρι , ανακατεύετε με τα χέρια τις πατάτες να περαστούν από το ελαιόλαδο και τις τοποθετείτε στη λαμαρίνα γύρω από το ψάρι . περιχύνετε το φαγητό με τη σάλτσα που περάσατε τις πατάτες και το βάζετε στο φούρνο να ψηθεί , ανάλογα την κουζίνα ,για 45 με 55 λεπτά .

Το φαγητό σερβίρετε οσο είναι ακόμα ζεστό και μπορείτε , αν θέλετε να το συνοδεψετε με σαλάτα ντομάτας , λάχανο ή μαρούλι

Καλή επιτυχία…!!

επιστροφή στην κορυφή